måndag 28 maj 2012

Philadelphiabullar i långpanna

Läääängesen jag bloggade...Blir kanske lite bot på det..
Ville bara dela med mig av ett recept..
Philadelphiabullar i långpanna..Enkelt, med bara en jäsning och framför allt väldigt saftigt och gott




(Vandringsrecept som finns lite här och var på nätet)
ca 30 st
5 dl mjölk
150 gram rumsvarmt smör
1 pkt jäst (50 gram)
1 dl strösocker
½ tsk salt
10-12 dl vetemjöl
Fyllning :
150 gram rumsvart smör
200 gram philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker

Värm mjölken till 37 C och rör ut jästen med. Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret, saltet och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig, gärna i maskin. Använd en ugnplåt täckt med bakplåtpapper. Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna (degen blir bra kladdig och lös, men den ska vara så!).Täck med en bakduk och låt jäsa 30 minuter. Rör under tiden ihop ingredienserna till fyllningen.






Gör sedan små hål jämnt fördelat över degen med mjölad tumme. Fyll varje hål med fyllningen. Pensla ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.






Grädda i 200 grader ca 15-20 min, eller tills den fått fin färg. Skär upp i rutor och frys in de som inte ska ätas direkt


1 kommentar:

  1. Enkelt och verkar gott och saftigt. Detta receptet skall jag pröva nästa gång jag bakar.

    SvaraRadera